Woonpark Ijsfabriek / Strombeek Bever

Strombeek-Bever

Het project is gelegen op de vroegere industriële site van de ijsfabriek. Deze locatie wordt nu omgetoverd in een heerlijk modern en rustig woongebeid. De site zal een harmonieus geheel worden van apprtementen, woningen, kantoren en handelszaken. Onder de centrale groene wandelboulevard zal een volledig ondergrondse parkeergarage liggen.

Het geheel telt momenteel 53 appartementen tussen de 80 en 200 m² voorzien van tuin of terras (zowel winter- als zomerterrassen), 15 multifunctionele ruimtes (8.203 m²) en een ondergrondse parkeergarage voor 114 voertuigen.

De ondergrondse parkeergarage bestaat uit een ter plaatse gestorte betonnen kuip. De beschoeiing is een combinatie van berlinerwand en secanspalen. In totaal zijn ongeveer 470 paalfunderingen gebruikt van 500 tot 750 kN met een lengte van 13m + 1m. De draagvloer van de garage is een gepolijste monoliet bedrijfsvloer, wanden, balken en kolommen zijn uitgevoerd in zichtbeton.

De vloerplaten zijn voorgespannen predallen met op de verdiepingen onder en boven de metselwerkwanden akoestische strips. Vloerisolsatie bestaat uit 6 cm Thermogran (R), gecombineerd met 6 cm vloeichape.

Het geveluitzicht is ietswat speels opgebouwd met een afwisseling van drie types gevelstenen in waalformaat, gevelpleister en beplating met Thermowood. Uitpandige terrassen zijn uitgevoerd in sierbeton.

Het gebufferde regenwater wordt gebruikt om de tuinen te sproeien.

Plaats
Strombeek-Bever
Opdrachtgever
Group GL nv - Dhr. Patrick Stas - tel: 011/52.55.60
Architect
Contact
W.J. & M.C. Van Campenhout nv
Dhr. Wilfried Van Campenhout - tel: 02/263.00.60
Ingenieur
Contact
Fraiture Promo-Consult sa
Tel: 02/662.06.80
Bouwjaar
Oktober 2010 - lopende
Werken
Gesloten ruwbouw - Afwerking - Omgevingswerken