Residentie Bokrijkpark / Bokrijk

Genk

Het concept bestaat uit zes modules, opgebouwd rond een centraal gelegen tuin met diverse ontspanningsmogelijkheden (zwembad, petanque, fitness, sauna, …).

Alle gebouwen zijn voorzien van een kelder in gewapend beton en 2 of 3 bovengrondse bouwlagen. Elk appartement heeft zijn eigen privéberging. De overige bergingen zijn voor gemeenschappelijk gebruik.

De binnenmuren van de kelder bestaan uit metselwerk in betonblokken, deze van de bovengrondse verdiepingen uit dragend metselwerk in snelbouwmetselwerk. Deze laatste worden als afwerking gepleisterd. De vloeren zijn betonnen vloeren d.m.v. prédallen met een opstortlaag in gewapend beton. Hierop worden de leidingen geplaatst dewelke worden uitgevuld met een isolerende uitvullaag. Afhankelijk van de keuze van de klant werd hierop dan vloerverwarming worden geplaatst of rechtstreeks de gewapende dekvloer waarop dan de vloerbekleding wordt aangebracht. De daken zijn allemaal warme platte daken uitgevoerd met dampscherm, isolatie en bitumendakdichting bedekt met een ballastlaag.De buitengevel bestaat uit een geventileerde en geïsoleerde spouwmuur waarbij voor de buitenkant gebruik gemaakt werd van gevelmetselwerk, gevelsteen type argentis attitude. Voor de terrassen werd natuursteen gebruikt dewelke via tegeldragers op de roofing werden geplaatst.

De ondergrondse garage (3000m²) is volledig opgetrokken uit ter plaatse gestort beton. Zowel vloerplaat, wanden, dakplaat en kolommen. De ondergrondse parking staat in verbinding met de verschillende modules, via een ondergrondse verbindingsgang. Er is plaats voor 91 parkeerplaatsen. Tevens is er een unieke rook- en warmte afvoer voorziening, dat bij eventuele brand de rook uit de parking verdrijft.

Centraal in de daktuin, bovenop de ondergrondse parking is er zwemgelegenheid voorzien, evenals de mogelijkheid tot het spelen van petanque. Deze ontspanningsmogelijkheden worden afgeschermd door een pergola zodat men in alle rust kan genieten.

Referentie
Residentieel bouwen
49 luxe appartementen met ondergrondse parking
Plaats
Genk
Opdrachtgever
Aannemingen Janssen nv en Bokrijkpark nv
Architect
Contact
Architecten Lenders en Partners
03/242.90.40
Bouwjaar
2004 - 2008
Werken
Gesloten ruwbouw - Afwerking - Technische installaties - Omgevingsaanleg