Studentenflats @Home / Leuven

Leuven

Eind september 2008 namen de eerste studenten hun intrek in "residentie @Home" te Leuven. Dit project in eigen ontwikkeling bestaat uit 2 niveaus ondergrondse parkeergarage waarop 3 blokken worden opgetrokken. Blok A (101 kamers - 7 bouwlagen), blok B (53 kamers - 4 bouwlagen), blok C (20 kamers - 3 bouwlagen).

Begin april 2007 werden de beschoeiings- en uitgravingswerken gestart. Eind september werd er gestart met de ruwbouw van blok A en vanwege het grote succes van de verkoop werd er beslist de bouw van blok B en blok C ook aan te vatten.

er werd geopteerd de dragende muren op te trekken in prefab beton. Hierdoor werd er weersonafhankelijk gewerkt en na verloop van tijd werd één verdieping opgetrokken in 12 werkdagen. Het gevelmetselwerk werd achteraf omhoog getrokken.

Op gebied van afwerking werd er geopteerd voor een robuuste en sobere afwerking (we hebben te maken met 'intensieve' gebruikers). De studenten zullen kunnen genieten van kamers voorzien van alle comfort, waaronder:

  • een eigen badkamer (douche, toilet en wastafel)
  • een volledig bemeubelde kamer (bed met matras, bureau met bureaustoel en kasten)

Wat betreft technieken, is elke kamer volledig uitgerust met airconditioning, een ventilatiesysteem, verduistering en de aansluitingen voor data en telefonie. Het gebouw is volgens de normen uitgerust met een branddetectiesysteem en er werden zelfs bewakingscamera's voorzien.

Referentie
Residentieel bouwen
173 studentenkamers met ondergrondse parking en fietsenstalling
Plaats
Leuven
Opdrachtgever
Aannemingen Janssen nv
Architect
Contact
Architectenbureau Geukens
Dhr. Frans Geukens - 014/58.95.02
Bouwjaar
2007 - 2008
Werken
Gesloten ruwbouw - Afwerking - Technische installaties - Meubilair